banner
 

română english francais russian italiano

 
Google  
 
 
   
free counters  

 

 

 

 

Sectorul Cultural

Iurie Mihai si amsamblul folcloric

 
     Satul Costuleni se bucură de o grădiniţă, un liceu, două case de nunţi, o biserică, o bibliotecă, o primărie, un centru medical, o casă de cultură, două terenuri de sport, două centre de gospodărie agricole şi multe cafe-baruri.
     Grădiniţa, locul de unde începe cultura copiilor noştri, educă copiii de la vârsta de trei ani până la vârsta şcolară. Este o grădiniţă cu două etaje şi un teren mare de joacă cu diferite leagăne, tobogane pentru copii. De asemenea cuprinde şi o sală de festivităţi în care se organizează sărbători şi diferite evenimente pe care le cuprinde programul de educaţie.

Grup de urători în faţa primăriei

     Liceul este o clădire cu trei  etaje. Cuprinde sala de festivităţi - care este folosită şi  pe post de cantină, sala de sport, atelier pentru cursul/de muncă şi un teren sportiv. Tot în cadrul şcolii se organizează şi ore de şah, de croitorie, croşetări şi de pictură.
      Casa de cultură, care este situată  în apropierea bisericii, are în cadrul ei o bibliotecă, ce permite copiilor şi localnicilor satului Costuleni acces la informaţii şi literatură.
    Tot în incinta casei de cultură la fiecare sfârşit de săptămână se organizează discotecă pentru tineret. În aceeaşi clădirea  se află şi un cinematograf care nu funcţionează deja de mai bine de 10 ani.

Tinerele speranţe

      Din sectorul cultural face parte şi un internet club care din decembrie 2005 oferă acces cetăţenilor satului Costuleni la reţeaua globală. Deşi numarul celor care solicită acest serviciu este mic, el se măreste pe zi ce trece. Internet-cafe-ul  e situat în incinta casei familiei Viziru.
      Aflându-te în trecere sau locuind în satul Costuleni, găseşti întotdeauna o ocupaţie care să te ajute să te dezvolţi multilateral.

Expoziţie


  


 

 

 

 

bine ati venit
popular
plopii
f4
f5

 

 

© All rights reserved Costuleni.com
 
 
trimite SMS orange
trimite SMS Moldcell trimite SMS Unite Pro TV Moldova ziarul local Unghiul Makler Ziarul De Garda ziarul Timpul
Trimite un SMS ProTV Chişinău ziarul Unghiul ziarul Makler Ziarul de Gardă ziarul Timpul